Sockertoppen

Bredvid Fågelsångens industriområde i Åtvidaberg finns en kulle kallad Sockertoppen. Den syns tydligt från riksvägen då man närmar sig från Linköpingshållet. En trädbevuxen kulle med skog som kröns av vattentornet (och diverse master).

Kring Sockertoppen har några av ortens föreningar sina verksamheter. Den kanske mest uppenbara är Åtvidabergs ridklubb som huserar i Vrånghult på den nordvästra sidan. I hagen närmast vägen kan man vissa tider på dygnet se ett gäng hästar. Lite mer dold är Bågskytteklubbens verksamhet. Nästan så man måste veta var man ska titta. Efter de senaste årens gallringar i skogen kan somliga jakt- och fältmål synas från Fågelsången.

Ryttare, hästar, bågskyttar, motionärer och andra friluftsivrare samsas om stigutrymmet på sluttningarna.

Det har funnits fler verksamheter här också. En gång i tiden fanns en alpin skidklubb. Resterna i form av stugor, förråd och en lift finns fortfarande kvar. Högst upp på toppen (högre upp än vattentornet) finns skidliftens övre fundament. Härifrån är utsikten över samhället magnifik.

Efter den alpina klubbens haveri (när det nu var) har lokalerna kunnat nyttjas av andra verksamheter. Så vitt jag vet är det främst Åtvidabergs MTB Klubb som haft god nytta av stugorna och stigarna i närområdet. Sedan några år tillbaka har även MTB-klubben somnat in. Det tycks även som om motorklubben haft viss verksamhet där.

Bildspelet är en samling bilder från ett besök jag gjorde där för några dagar sedan. Trots att jag tillbringade en del tid där när jag var medlem i MTB-klubben hittade jag mycket jag inte sett tidigare.

 

~ av Ove på 15 maj, 2012.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: