New York City

Jag var inställd på 2-3 timmars väntan innan vi skulle kommit genom passkonstrollen på JFK. Den förväntan kom ordentligt på skam. Efter ca 2,5h var vi framme vid hotellet, ganska nära Queensboro Bridge i Queens.

Kön till passkontrollen var kort och många ”kassor” var bemannade. Killen i vår var riktigt trevlig, pratade mycket, skojade (för det gjorde han väl när han tittade på Ludwig och mig och undrade om vi är far och son eller bröder?) och förklarade vad han gjorde. Jag fick intrycket att han tyckte det var roligt att vi kommit dit och att han ville få oss att känna oss välkomna. Det här var mitt tredje besök till USA och det överlägset bästa mottagandet.

Taxichaffisen börjar resan med att skrika (verkligen skrika!) åt en kollega som parkerat snett framför oss så att vi nästan blir instängda. Sen svär han långa ramsor en stund efter vi kommit förbi. Jag frågar om det regnat något de senaste dagarna. ”Big time” och ”flooded everywhere” blir svaret. Dialekten är samma som man på film ofta hör mörkhyade män med tydligt afrikansk påbrå tala. Det känns overkligt. Utmed vägen ser vi någon som övar att skjuta (väldigt mycket) fyverkerier inför nationaldagsfirandet. Det är i alla fall vad taxikillen tror.

När vi checkat in och kommit till rummet går jag ut och köper vatten och sedan bäddar vi ner oss. Resan hit gick bra men nu hade vi varit i gång i 26h så det var läge att vila lite.

Queensboro Bridge

Queensboro Bridge med Manhattan i bakgrunden

Det finns förstås mycket att se i NY. Empire State Building, minnesplatsen efter 9/11 och Central Park var de uttalade ambitionerna att hinna med på 4 dagar för vår del.

Utsikt mot södra Manhattan från Empire State Building

Vi hade planerat en liten palett att välja från efter behag och ork med annat att se och besöka också. Och det gjorde vi. Bland annat en liten, liten glassbutik med bl.a. salt mjukglass (som är mycket godare än det låter).

Ice

Annonser

~ av Ove på 27 juli, 2012.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: