Rocket science

Huvudsakliga anledningen till att vi hamnade på Universal Studios Islands of Adventure är för att Alwa ville det (särskilt svårövertalade var de vuxna i och för sig inte). Målet för nästa utflykt blev det därför lite vuxenkaraktär på. De två yngsta medlemmarna i familjen protesterade milt eftersom det lät så oootroligt tråkigt. I vilket fall hoppade vi in i bilen och gjorde den ca 1h korta resan till Kennedy Space Center som ligger på Merritt Island, rakt österut från Orlando. En stor del av vägen dit bestod av den med marginal längsta raksträcka jag någonsin varit på. Fascinerande. När vi åkt över bron och befann oss på nästa raksträcka(!) fanns en bred bäck på var sida om vägen. Alwa hade lyckan att få se en alligator i vattnet. Den enda som visade sig för någon av oss.

Vi åkte i tid för att vara framme ungefär vid öppningsdags för att förhoppningsvis undvika de värsta köerna. Vi förväntade oss lika mycket folk som på alla andra ställen men så blev det inte alls. Visst var det en hel del folk men det blev aldrig trångt och om det blev en kö var den aldrig lång.

Kennedy Space Center är platsen där man har skjutit upp rymdfärjor. (Man skjuter fortfarande upp raketer därifrån men rymdfärjeprogrammet är pensionerat.) Man kan åka en guidad busstur på området och det rekommenderar jag verkligen. Det mest intressanta som finns att se visas under bussturen. Där finns två uppskjutningsramper och en jättestor rymdfärjehangar. Och en massa annat förstås, bl.a. världens längsta landningsbana – 15000 fot lång. Mest fascinerande på KSC var Saturn V-raketen och utställningarna i den lokalen. Saturn V är raketen som i Apolloprojektet vände USAs rymdprogram från totalt fiasko till stor succé.

Saturn V-raketen ligger ner i en ganska lång lokal, uppdelad i de olika bränslestegen. Där finns mycket information och utställningar med bl.a. olika generationer rymddräkter. Svårt att förstå att någon vågat sig ut i rymden i de tidiga dräktgenerationerna som liknade något slags fantasidykardräkt från 1800-talet. Eller att någon över huvud taget ville ut i rymden med den teknik som fanns tillgänglig då. Fast på den tiden tyckte man väl att tekniken man hade tillgång till var jättemodern och imponerande.

En väl spenderad dag som inte var så där otroligt tråkig när det kom till kritan.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 

Innan vi for tillbaka passade vi på att åka en liten bit norrut och åka en vildmarksväg i förhoppningen att få se några alligatorer men där fanns bara fåglar.

Annonser

~ av Ove på 18 augusti, 2012.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: