Hotellet på Kuba

Att bo på hotell på Kuba var inte riktigt som jag är van. Det fanns ett konstverk på en vägg daterat 1959. Byggåret har jag ingen aning om men det kanske är i slutet av 50-talet. (Jag har i alla fall hittat en uppgift som styrker det.)  Underhållet tycks ha varit starkt begränsat sedan dess. Första kvällens dusch resulterade i översvämning i ungefär halva rummet samt hela korridorens bredd och 5-6m långt. Rummet mitt emot drabbades lika. Det fick bli en promenad till receptionen för att få hjälp. När jag återvände till rummet fanns redan en av städerska på plats och torkade golv i korridoren. Ganska snart kom det en allt-i-allo-farbror med en skiftnyckel, en skruvmejsel och en träpåk med en tygtrasa virad i ena änden. Vet inte riktigt vad han gjorde men snart var det flöde i avloppet igen.

Vi tog det hela med ro eftersom vi var införstådda med att hotellen på Kuba skiljer sig från de vi är vana vid hemifrån Den avslappnade attityden var inte liktydigt med långa väntetider på undsättning. Det fick vi erfara flera gånger.

Andra natten brakade det till rejält vi 3-tiden. Jag trodde det var i korridoren men hustrun for upp och tittade in i badrummet. Jaha! Dags igen. En taklist hade släppt, delar av takbeläggningen bågnade nedåt och det droppade vatten från taket. Beskedet från receptionen var att vi skulle få byta rum. Vi valde att vänta till nästa dag så vi kunde få ett på samma våningsplan. Praktiskt eftersom barnen och vi hade hamnat långt ifrån varandra annars. Bytet gick smidigt men nu började vi fundera över hur resten av vistelsen skulle bli. Ganska tacksamma ändå att det var vi som blev drabbade så att barnen fick ha det lugnt. Lyckligtvis blev vi inte drabbade av fler stora missöden under vår vistelse. Det enda var att låset till barnens rum krånglade så några gånger fick vi hämta hjälp för att komma in. Inga tendenser att åtgärda felet – bara se till att öppna. (Sista duschen på hotellet resulterade i schamposkumbubbel i golvbrunnen.)

Jag är inte alls missnöjd med Hotel Atlantico. Det ska bedömas på andra grunder än vanligt eftersom förutsättningarna skiljer sig mot andra länder jag besökt. Jag skulle snarare rekommendera åtminstone några nätter där om man vill till Playa Santa Maria del Mar. Bad och strand är suveränt. Maten var ok men verkligen ingen höjdare (det lär den inte vara någonstans på Kuba). Om man bara håller koll på hur de hanterar rå kyckling på stekbordet… Varje dag går det chartrad gratisbuss till Havanna för hotellgäster (smidigt!) och resan tar bara drygt en halvtimme.

 

Annonser

~ av Ove på 23 augusti, 2012.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: