En resa

20150315 0050

Utsikt norrut

Så har vi varit en sväng till Stockholm. Planen var att gå på teater: En man som heter Ove. Nu blev det inte så eftersom föreställningen ställdes in (sjukdom).  Trist. Men det finns ju värre saker. Att vara sjuk t.ex.

Det blev kort barrunda i stället efter middagen. Funkar bra det också.

I dag efter avklarad frukost gick vi en omväg till Fotografiska. Då hamnade vi bl.a. på klipphällen där bilden ovan är tagen. Vackert ställe. Vacker utsikt.

På Fotografiska var det sista dagen för utställningen med Herb Ritts bilder. Kul att se. En hel del välgjorda men egentligen rätt ointressanta porträtt. Det är de andra bilderna som är intressanta. Ljus/mörker/kontraster/form. Som Mapplethorpe, fast sämre.

En trappa upp 1: Andes Serrano – Redemtion. Till vissa delar intressant. Intetsägande innan jag läste vidhängande texter och intervju. Det vill gärna bli det när jag ser en bild på mjölk (helt utan struktur) i en svart ram. Med lite förklaringar och sammanhang framstår han inte längre som en effektsökare. Somliga blir tydligen provocerade av hans bilder. Jag tror inte det är bilderna som provocerar egentligen. Snarare bildtitlarna. Utom möjligen serien ”A History of Sex”. Där vände en del direkt och kan omöjligt ha kunnat/hunnit läsa bildtitlar.

En trappa upp 2: Ewa Stackelberg – Fotogram. Till stora delar abstrakta bilder. Bra grejer. Gillar några och andra inte alls. Där finns en intressant intervjufilm att se också.

Tråkigt att så många bilder på övervåningen är alldeles för stora för lokalen. Det går inte att komma tillräckligt långt bort för att se bilderna i lämplig skala. Det har inte Herb Ritts bilder drabbats av.

~ av Ove på 15 mars, 2015.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: